Τροποποιήθηκε με την ΥΑ 11924/158571/16.11.2018 η έγκριση του ΦΠ REBEL 100 EW (Cypermethrin 10% β/o) ως προς το φάσμα δράσης και την τελευταία επέμβαση πριν τη συγκομιδή.

Συγκεκριμένα, αφαιρούνται από το φάσμα δράσης του προϊόντος τα Αρωματικά φυτά  (Ρίγανη, Βασιλικός, Δυόσμος, Γιασεμί, Γλυκάνισος, Δάφνη, Δενδρολίβανο, Δίκταμο, Θυμάρι, Κάππαρη, Κορίανδρος, Κρόκος, Κύμινο, Λεβάντα, Μάραθος, Μαντζουράνα, Μελισσόχορτο, Μέντα, Μαϊντανός, Άνηθος, Αρώνια, Χαμομήλι, Φασκόμηλο, Ύσσωπος, Σάλβια, Τσάι βουνού, Τριανταφυλλιά για αρωματοποιία).

Όσον αφορά τη διαχείριση των αποθεμάτων με την υπάρχουσα/ παλιά ετικέτα:
1. Επιτρέπεται η διάθεση των σκευασμάτων με ετικέτα σύμφωνη με τη μέχρι σήμερα ισχύουσα έγκριση μέχρι δύο (2) μήνες από την υπογραφή της ανωτέρω Απόφασης, δηλ. μέχρι 16/01/2019.
2. Για τις ποσότητες των σκευασμάτων που έχουν ήδη διατεθεί σε καταστήματα χονδρικής ή λιανικής πώλησης, ο κάθε υπεύθυνος για την τελική διάθεση στην αγορά οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο επιδεχόμενο ελέγχου, για να ειδοποιήσει για την παρούσα τα καταστήματα χονδρικής ή λιανικής πώλησης που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εν λόγω σκευάσματα.
3. Κατά την πώληση συσκευασιών με παλαιές ετικέτες, ο υπεύθυνος επιστήμονας των καταστημάτων χονδρικής ή λιανικής πώλησης οφείλει να ενημερώνει για την παρούσα τους επαγγελματίες χρήστες και να βεβαιώνει τούτο στο πεδίο των παρατηρήσεων του εντύπου ηλεκτρονικής καταγραφής της πώλησης.
4. Οι επαγγελματίες χρήστες που έχουν ήδη προμηθευτεί ποσότητες του σκευάσματος οφείλουν να συμμορφώνονται με την παρούσα απόφαση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να επικοινωνείτε με το τεχνικό τμήμα της ΕΛΛΑΓΡΕΤ ΑΒΕΕ (τηλ. 210 555 0431).